για &

Μύκονος

Η Μύκονος

Η Μύκονος είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Το νησί ανήκει στις Κυκλάδες, βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Σύρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο και είναι παγκοσμίως γνωστό για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, την πλούσια και έντονη νυκτερινή ζωή, τις αμμώδεις παραλίες και την όμορφη πρωτεύουσα που λέγεται «Χώρα».

Χώρα

Η Χώρα είναι κτισμένη σύμφωνα με την τυπική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων με στενά πλακόστρωτα σοκάκια και μικρά λευκά σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα. Στη Χώρα και ιδίως στον πιο γνωστό δρόμο αυτής, το Ματογιάννι, θα βρει κανείς καταστήματα μεγάλων οίκων, πολυσύχναστα καφέ και γραφικά εστιατόρια. Οι Ανεμόμυλοι και η “Μικρή Βενετία” είναι τα πιο γνωστά σημεία της Χώρας.

Αξιοθέατα

Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο, Παναγία Παραπορτιανή, Ανεμόμυλοι, Αλευκάντρα (γνωστή ως “Μικρή Βενετία”), Ματογιάννι, το γειτονικό νησί της Δήλου (αρχαιολογικός χώρος), Μοναστήρι Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά, Φάρος Αρμενιστή (Φανάρι)
Παραλίες
Άγιος Στέφανος, Αγία Άννα γι αυτούς που αναζητούν ήρεμες παραλίες. Οι κοσμοπολίτικες: Ορνός, Ψαρρού, Ελιά, Καλό Λιβάδι. Για θαλάσσια σπορ: Καλαφάτης και Φτελιά. Για έντονο ρυθμό στην παραλία: Paradise, Super Paradise και Παράγκα.
Δραστηριότητες
Η Μύκονος είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ! Wind surfing, jet skiing, beach volley και καταδύσεις είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σε πολλές παραλίες του νησιού.